De barn som har behov av omsorg på morgonen börjar sin dag på Norra Strö förskola. 

På eftermiddagen kommer barnen från Färlövs och Önnestads skolor. Vi tar emot dem på fritids och kollar av hur dagen har varit. Några barn vill gärna prata en stund med oss vuxna, andra har bestämt i förväg vad de vill göra och sätter igång direkt.

Vi erbjuder barnen planerade aktiviteter under veckan men de har också stora möjligheter till egna aktiviteter. I verksamheten arbetar vi för att få med så mycket som möjligt av barnens önskemål och intressen. Det brukar bli aktiviteter både ute och inne. Vi har en liten gympasal som används mycket. Vi har också en härlig utemiljö och närhet till skogen som vi gärna använder oss av. Barnen väljer för det mesta själva om de vill delta i de planerade aktiviteterna.

Barnen väljer också själva när de vill äta sitt mellanmål. Det brukar bli en skön stund där barnen sitter med sina kompisar i en lite mindre grupp och äter. En pedagog brukar passa på att göra dem sällskap vid bordet. Pedagogerna kontrollerar med barnen så att alla ätit sitt mellanmål vid 15.00.

Vid 16.30 går de barn som är kvar på fritidshemmet tillsammans med en pedagog ner till förskolan där vi slår ihop de två verksamheterna fram till stängning.